///Skatteetaten – virus

Skatteetaten – virus

Hentet fra skatteetaten.no

Svindelforsøk på e-post

“Vi har mottatt meldinger om at det er sendt ut falske e-poster fra en adresse som utgir seg å være fra Skatteetaten. Dette er et forsøk på svindel.”

Link: http://www.skatteetaten.no/no/Om-skatteetaten/Presse/Nyhetsrommet/Nyhetsarkiv/Svindelforsok-pa-e-post/

En variant av svindeleposten kan se slik ut:

“Kjære kunde,

Vi har funnet ut at du er berettiget til å motta en skatterefusjon 2.800 NOK.
Klikk her for å motta din skatt tilbakebetaling.”
 
Mottatt falsk mail?
Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg. Vi setter pris på om personer som har mottatt denne e-posten vil videresende den til Skatteetatens sikkerhetsavdeling: phishing@skatteetaten.no før e-posten slettes.
Trykket feil?
Har du har trykket på lenken, men ikke gitt inn kredittkortdetaljer: Kjør virusscan med oppdatert antivirussystem.Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindelmail, sperr kort og konti så raskt som mulig!
 

Tips: Ikke åpne vedlegg fra personer/firma du ikke kjenner. Selv om du kjenner avsender er det greit å være på vakt, spesielt om det er første gang avsender sender deg en epost med vedlegg uten å ha avtalt det på forhånd. Dårlig skrevet tekst/formatering, samt tekst som ligner den på bildet til venstre er også kjennetegn på mulig virus i vedlegg. Og sånn rent generelt, aldri trykk på noen linker i slike eposter, heller ikke link til avmelding (da dette ikke hjelper, men ofte forverrer problem med spam).

 
2017-03-24T13:43:31+00:00Virus|